Här kommer ett recept på härligt krispiga crepes med nötkräm, banan och grovhackade hasselnötter. Detta blir ett extra lyxigt mellanmål helt enkelt!
Crepes kommer ursprungligen från Frankrike och betyder tunna pannkakor på franska. De innehåller vanligtvis mer ägg än våra klassiska pannkakor.
I Frankrike fylls de med något sött medan här i Sverige kan crepes fyllas med både söta fyllningar och matigare fyllningar såsom köttfärs.
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon Crepes 2 dl vetemjöl4 dl mjölk3 ägg1/2 tsk saltSmör till stekning Fyllning 4 st bananer1 ½ dl nötkrämCa 1/2 dl hasselnötter
Häll mjöl i en bunke och vispa ner mjölken. Vispa till en klumpfri smet. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt salt och låt sedan smeten stå ca 10 minuter. Stek tunna crepes i en het panna med smör. Skiva banan och grovhacka hasselnötter. Fördela nötkräm, skivad banan och hasselnötter på varje crepes. Vik ihop dem eller rulla ihop dem. Servera och njut av dina färdiga crepes. Recept av: Kajsa Rosqvist Steg för steg1. Vispa mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Vispa i äggen, ett i taget, och tillsätt sedan salt.
2. Stek tunna crêpes i en het stekpanna med smör,
3. Grovhacka hasselnötter och skiva banan.
4. Fördela nötkräm, banan och hasselnötter på varje crêpe.
5. När fyllningen ligger på viker du ihop din crêpe eller rullar ihop den. Njut därefter av dina färdiga crêpes.
Fler recept vi tror du gillar