Krispiga lövknäcke

Det här härliga lövtunna knäcket måste du bara baka. Det är verkligen jättegott och bra att ha hemma när du blir sugen på något gott som till och med är nyttigt.

De är även lätta att göra. Du blandar snabbt ihop degen och sedan är det bara att kavla ut, dela i bitar och grädda.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knackebrod

Krispiga lövknäcke

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min + gräddning
  • Antal: ca 60 st 1x

Ingredienser

Skala
  • 0,5 dl olja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger (jag tog vitvinsvinäger)
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk sesamfrön
  • 5,5–6 dl vetemjöl (spara lite till utbakningen)
  • Uppvispat ägg och solrosfrön (till penslingen)

Instruktioner

  1. Häll all vätska i en bunke.
  2. Blanda i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en smidig deg.
  3. Knåda degen lite på ett bakbord.
  4. Dela degen i 3 bitar, och kavla ut varje del till en stor och tunn platta. Använd extra mjöl vid utbakningen på bakbordet och på kaveln.
  5. Flytta degen till ett bakplåtspapper och kavla ut lite till så det blir riktigt tunt.
  6. Pensla brödet med uppvispat ägg, och dela plattan i lagom stora bitar med hjälp av en kniv eller pizzaskärare. Jag fick cirka 20 bitar per plåt.
  7. Strö önskad mängd frön över varje knäckebit. Jag tog solrosfrön.
  8. För över bakplåtspappret med bröden på till en plåt.
  9. Sätt ugnen på175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter. Var uppmärksam i slutet av gräddningen så de inte blir brända. De ska bli lite ljusbruna i kanterna. Om några bröd blir klara innan de andra så plocka ut dem från ugnen efter hand.
  10. Låt knäcket kallna på galler. De blir krispiga så fort de kallnat (sen är det bara att mumsa på).
  11. Förvara knäcket torrt, helst i en plåtburk.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Knackebrod 1
2024 06 05 12 29 59 Messenger

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle