Halloumi- och zucchinivåfflor

Här kommer en variant på våfflor med halloumi och zucchini. De blir faktiskt riktigt goda, främst då de är lite matigare än de klassiska våfflorna.

Servera gärna dessa våfflor med en klick crème fraiche och njut!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Halloumi och zucchinivafflor4

Halloumi- och zucchinivåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Antal: 4 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 200 g halloumi
  • 300 g zucchini
  • 1 st liten gul lök
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Instruktioner

  1. Riv halloumi, zucchini och lök grovt.
  2. Krama ur vätskan från den rivna zucchinin och den rivna löken.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  4. Hetta upp ett våffeljärn och smörj det med smör.
  5. Grädda våfflorna tills de fått en fin färg och släpper från järnet.
  6. Servera våfflorna direkt.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle