Festliga västerbottenvåfflor

Dessa våfflor med västerbottenost är särskilt matiga och goda. Att äta våfflorna "som de är" går alldeles utmärkt, men du kan lika gärna göra goda snittar av dem.

Det är en bra idé att servera våfflorna med en klick crème fraiche, löjrom, räkor, rödlök, citron och/eller en dillkvist. Ju mer energi du lägger ner på garneringen, desto vackrare förrätt eller servera dem som tilltugg till välkomstdrinken.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Vasterbottenvafflor

Festliga västerbottenvåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 8 st.

Ingredienser

Skala
  • 100 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 100 g riven västerbottenost
  • 25 g smör (till pensling)

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Vispa ner mjölken i samma bunke och vispa till en jämn smet.
  4. Vispa ner äggen i bunken och tillsätt det smälta smöret och västerbottenosten.
  5. Grädda våfflorna i ett våffeljärn som du hela tiden penslar med smör.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle