Havrepannkakor

Detta är ett enkelt, billigt och nyttigt mellanmål!

Receptet ger dig nyttiga havrepannkakor som håller dig mätt länge. De smakar riktigt gott och skillnaden mellan dessa, och de klassiska pannkakorna är inte så stor rent smakmässigt. Havregrynspannkakor är bara något matigare.

Här får du istället för vitt mjöl i dig gott om fiber från havregryn. Du kan använda färdigt havremjöl eller själv mixa havregryn till ett fint mjöl.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Havrepannkakor

Havrepannkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 8 – 10 st

Ingredienser

Skala
  • 2,5 dl havregryn
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Mixa havregryn till ett fint mjöl.
  2. Häll havremjölet i en bunke, tillsätt salt och blanda om.
  3. Vispa ner hälften av mjölken i bunken.
  4. Vispa ner resterande mjölk och ägg.
  5. Stek havrepannkakorna i smör.
  6. Servera direkt!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Mixa havregryn till ett fint mjol
Tillred pannkakssmeten och stek pannkakorna i smor
Servera dina havrepannkakor direkt

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle