Havrepannkakor

Detta är ett enkelt, billigt och nyttigt mellanmål!

Receptet ger dig nyttiga havrepannkakor som håller dig mätt länge. De smakar riktigt gott och skillnaden mellan dessa, och de klassiska pannkakorna är inte så stor rent smakmässigt. Havregrynspannkakor är bara något matigare.

Här får du istället för vitt mjöl i dig gott om fiber från havregryn. Du kan använda färdigt havremjöl eller själv mixa havregryn till ett fint mjöl.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Havrepannkakor

Havrepannkakor

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 810 st 1x

Ingredienser

Skala
  • 2,5 dl havregryn
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • Smör till stekning

Instruktioner

  1. Mixa havregryn till ett fint mjöl.
  2. Häll havremjölet i en bunke, tillsätt salt och blanda om.
  3. Vispa ner hälften av mjölken i bunken.
  4. Vispa ner resterande mjölk och ägg.
  5. Stek havrepannkakorna i smör.
  6. Servera direkt!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Mixa havregryn till ett fint mjol
Tillred pannkakssmeten och stek pannkakorna i smor
Servera dina havrepannkakor direkt

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle