Bagels som på bageri

Med detta recept kan du njuta av nybakade bagels som smakar som på bageriet, även fast du bakar dem själv och äter dem hemma!

Detta är det bröd du ska baka när du vill lyxa till det riktigt ordentligt. Dessa bagels är toppade med vallmofrön, sesamfrön och linfrön men det går självklart bra att toppa med andra frön.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bagels

Bagels som på bageri

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 100 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala

Till bagels

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (fingervarmt)
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1213 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Till topping

  • 1 uppvispad äggvita
  • Vallmofrön
  • Sesamfrön svarta och ljusa
  • Linfrön

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt ljummet vatten och rör om tills jästen löst sig helt.
  3. Tillsätt honung, salt och mjöl.
  4. Arbeta degen väl.
  5. Låt degen jäsa täckt med bakduk 30 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 12 runda bollar.
  7. Stick ett finger i mitten på varje boll och svinga degen runt fingret tills du format en rund bagel.
  8. Låt dem jäsa 40 minuter täckt med bakduk.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper, vispa äggvita i en skål och häll frön i en skål.
  11. Koka upp vatten i en stor kastrull på spisen och sänk ner några bagels åt gången. Koka dem 2 minuter på varje sida.
  12. Ta upp dem ur vattnet och lägg dem på en handduk för att rinna av och svalna något.
  13. Doppa varje bagel i uppvispad äggvita och sedan i frön.
  14. Lägg dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  15. Grädda dina bagels mitt i ugnen i ca 20–25 minuter.
  16. Ta ut dem när de fått fin färg, låt dem svalna, och njut därefter av dina goda bagels.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Nedan berättar vi om utvalda delar av receptet med hjälp av bilder och sammanfattande text.

1. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter täckt med bakduk.

Deg ska jasa

2. Lägg degen på mjölat bakbord, dela degen i 12 delar och rulla varje del till en boll.

Rulla varje del till boll

3. Forma till runda bagels genom att sticka ett finger i varje boll och svinga degen runt fingret. Låt därefter degen jäsa i 40 minuter.

Svinga deg

4. Häll upp frön i en skål och blanda dem, vispa äggvita i en annan skål och klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.

Hall upp fron i skal

5. Sänk ner varje bagel i kokande vatten och koka dem ca 2 minuter på varje sida.

Kokande vatten bagel

6. Doppa varje bagel i vispad äggvita och sedan i frön. Lägg dem sedan på ugnsplåtar. Grädda därefter dina bagels mitt i ugnen ca 20–25 minuter

Bagels i aggvita

7. Njut av dina nybakade bagels, gärna med en klick färskost till.

Bagels fran ovan
Bagels uppradaded
Bagels fran sidan
Bagels ovanifran

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle