Ugnspannkaka med keso och riven potatis

Detta recept ger dig en matigare och nyttigare ugnspannkaka eftersom den innehåller keso och potatis.

Ingredienserna ger ugnspannkakan ett härligt tuggmotstånd och gör att den blir så god. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon och keso.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Matbild

Ugnspannkaka med keso och riven potatis

  • Total tid: 60 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl siktat dinkelvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vaniljkeso
  • 400 g potatis
  • Smör till formen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv potatis grovt.
  3. Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet.
  4. Tillsätt resterande mjölk, ägg, keso och riven potatis.
  5. Smörj en ugnsform och häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

Värt att notera

Du kan byta ut vaniljkeso mot naturell keso.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Skala och riv potatis grovt
Blanda smeten och smorj en ugnsform
Hall smeten i formen och gradda mitt i ugnen ca. 40 min
Njut av en god och mattande ugnspannkaka

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle