Ugnspannkaka med keso och riven potatis

Detta recept ger dig en matigare och nyttigare ugnspannkaka eftersom den innehåller keso och potatis.

Ingredienserna ger ugnspannkakan ett härligt tuggmotstånd och gör att den blir så god. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon och keso.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Matbild

Ugnspannkaka med keso och riven potatis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl siktat dinkelvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vaniljkeso
  • 400 g potatis
  • Smör till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv potatis grovt.
  3. Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet.
  4. Tillsätt resterande mjölk, ägg, keso och riven potatis.
  5. Smörj en ugnsform och häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

Tips

Du kan byta ut vaniljkeso mot naturell keso.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Skala och riv potatis grovt
Blanda smeten och smorj en ugnsform
Hall smeten i formen och gradda mitt i ugnen ca. 40 min
Njut av en god och mattande ugnspannkaka

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle