Mellanmålskakor med tranbär

Här kommer ett recept på enkla och näringsrika mellanmålskakor med tranbär i. De blir härligt friska med de lite sura bär som tranbär faktiskt är.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mellanmalskakor

Mellanmålskakor med tranbär

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 9 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 bananer
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl jordnötssmör (krämig)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 ½ dl frysta tranbär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda mosad banan, havregryn, jordnötssmör, flytande honung och frysta tranbär i en skål.
  4. Forma till bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje boll och forma till platta kakor.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  7. Låt kakorna svalna innan servering.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Mosa bananerna med en gaffel.

Banan med gaffel

2. Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Blanda samman ingredienser i skal

3. Rulla till bollar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Rullade bollar

4. Platta ut till tunna kakor och grädda i ugn ca 25 minuter.

Platta ut till tunna kakor

5. Låt kakorna svalna och servera dem.

Kakor pa bord
Kakor pa bordet
Kakor pa skarbrada

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle