Mellanmålskakor med tranbär

Här kommer ett recept på enkla och näringsrika mellanmålskakor med tranbär i. De blir härligt friska med de lite sura bär som tranbär faktiskt är.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Mellanmalskakor

Mellanmålskakor med tranbär

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 9 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 bananer
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl jordnötssmör (krämig)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 ½ dl frysta tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda mosad banan, havregryn, jordnötssmör, flytande honung och frysta tranbär i en skål.
  4. Forma till bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje boll och forma till platta kakor.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  7. Låt kakorna svalna innan servering.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Mosa bananerna med en gaffel.

Banan med gaffel

2. Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Blanda samman ingredienser i skal

3. Rulla till bollar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Rullade bollar

4. Platta ut till tunna kakor och grädda i ugn ca 25 minuter.

Platta ut till tunna kakor

5. Låt kakorna svalna och servera dem.

Kakor pa bord
Kakor pa bordet
Kakor pa skarbrada

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle