Mättande yoghurtpannkakor

Här kommer ett recept på matiga pannkakor med gott om fibrer och med yoghurt i smeten. Med yoghurt blir pannkakorna mer mättande, syrligare och fluffigare. Pannkakorna är även lättstekta och får en fast konsistens.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pannkakor

Mättande yoghurtpannkakor

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 2 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 3 dl grekisk yoghurt naturell
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg

Instruktioner

  1. Blanda torra ingredienser i en skål.
  2. Tillsätt grekisk yoghurt och uppvispat ägg.
  3. Vispa till en slät och klumpfri smet.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek pannkakorna i smör.
  5. Servera pannkakorna nystekta med exempelvis färsk frukt eller färska bär.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda torra ing i en skal

2. Tillsätt yoghurt och uppvispat ägg.

Tillsatt yoghurt

3. Vispa till en slät och klumpfri smet.

Tillastt agg

4. Stek pannkakorna i en panna med smör.

Stek pannkakorna i en panna med smor

5. Servera pannkakorna nygräddade. Gärna med färska bär eller färsk frukt.

Pannkaka med bar
Frukt och bar
Pannkakor pa stekpanna

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle