Crêpes med nötkräm och banan

Här kommer ett recept på härligt krispiga crepes med nötkräm, banan och grovhackade hasselnötter. Detta blir ett extra lyxigt mellanmål helt enkelt!

Crepes kommer ursprungligen från Frankrike och betyder tunna pannkakor på franska. De innehåller vanligtvis mer ägg än våra klassiska pannkakor.

I Frankrike fylls de med något sött medan här i Sverige kan crepes fyllas med både söta fyllningar och matigare fyllningar såsom köttfärs.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Krepes

Crêpes med nötkräm och banan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala

Crepes

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Smör till stekning

Fyllning

  • 4 st bananer
  • 1 ½ dl nötkräm
  • Ca 1/2 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Häll mjöl i en bunke och vispa ner mjölken. Vispa till en klumpfri smet.
  2. Vispa i ett ägg i taget.
  3. Tillsätt salt och låt sedan smeten stå ca 10 minuter.
  4. Stek tunna crepes i en het panna med smör.
  5. Skiva banan och grovhacka hasselnötter.
  6. Fördela nötkräm, skivad banan och hasselnötter på varje crepes.
  7. Vik ihop dem eller rulla ihop dem.
  8. Servera och njut av dina färdiga crepes.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Vispa mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Vispa i äggen, ett i taget, och tillsätt sedan salt.

Vispa mjolk och mjol

2. Stek tunna crêpes i en het stekpanna med smör,

Olika skalar

3. Grovhacka hasselnötter och skiva banan.

Notcreme och crepes

4. Fördela nötkräm, banan och hasselnötter på varje crêpe.

Fyllning till crepes

5. När fyllningen ligger på viker du ihop din crêpe eller rullar ihop den. Njut därefter av dina färdiga crêpes.

Crepes pa plat

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle