Här kommer ett recept på härligt krispiga crepes med nötkräm, banan och grovhackade hasselnötter. Detta blir ett extra lyxigt mellanmål helt enkelt!
Crepes kommer ursprungligen från Frankrike och betyder tunna pannkakor på franska. De innehåller vanligtvis mer ägg än våra klassiska pannkakor.
I Frankrike fylls de med något sött medan här i Sverige kan crepes fyllas med både söta fyllningar och matigare fyllningar såsom köttfärs.
Skriv ut
Crepes
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 3 ägg
- 1/2 tsk salt
- Smör till stekning
Fyllning
- 4 st bananer
- 1 ½ dl nötkräm
- Ca 1/2 dl hasselnötter
- Häll mjöl i en bunke och vispa ner mjölken. Vispa till en klumpfri smet.
- Vispa i ett ägg i taget.
- Tillsätt salt och låt sedan smeten stå ca 10 minuter.
- Stek tunna crepes i en het panna med smör.
- Skiva banan och grovhacka hasselnötter.
- Fördela nötkräm, skivad banan och hasselnötter på varje crepes.
- Vik ihop dem eller rulla ihop dem.
- Servera och njut av dina färdiga crepes.
- Författare: Kajsa Rosqvist
Steg för steg
1. Vispa mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Vispa i äggen, ett i taget, och tillsätt sedan salt.
2. Stek tunna crêpes i en het stekpanna med smör,
3. Grovhacka hasselnötter och skiva banan.
4. Fördela nötkräm, banan och hasselnötter på varje crêpe.
5. När fyllningen ligger på viker du ihop din crêpe eller rullar ihop den. Njut därefter av dina färdiga crêpes.
Fler recept vi tror du gillar