Detta är det perfekta receptet på potatisplättar!
Om du har överblivet potatismos hemma är det optimalt att förvandla moset till potatisplättar. Då blir du ju av med allt potatismos samtidigt som du får riktigt goda potatisplättar.
Receptet är riktigt enkelt att följa och ger dig 30 plättar i sitt grundutförande.
Lycka till med tillagningen 😊
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon 6 dl potatismos1 dl vetemjöl3 dl mjölk2 ägg1/2 tsk salt1 krm svartpeppar
Häll mjölet i en bunke och blanda i svartpeppar och salt. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken tills en slät smet bildas. Vispa därefter i resterande mjölk och ägg. Vänd ner potatismoset i plättsmeten. Hetta upp en stekpanna alternativt ett plättjärn och stek dina potatisplättar på medelvärme. Servera dina plättar när de har fått en fin färg, och fortfarande är varma och goda. Tips Servera gärna dina potatisplättar med lingonsylt.
Recept av: Kajsa Rosqvist Recept och inspiration Fler recept vi tror du gillar