Potatisplättar

Detta är det perfekta receptet på potatisplättar!

Om du har överblivet potatismos hemma är det optimalt att förvandla moset till potatisplättar. Då blir du ju av med allt potatismos samtidigt som du får riktigt goda potatisplättar.

Receptet är riktigt enkelt att följa och ger dig 30 plättar i sitt grundutförande.

Lycka till med tillagningen 😊

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Potatisplattar2

Potatisplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 30 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 6 dl potatismos
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en bunke och blanda i svartpeppar och salt.
  2. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken tills en slät smet bildas. Vispa därefter i resterande mjölk och ägg.
  3. Vänd ner potatismoset i plättsmeten.
  4. Hetta upp en stekpanna alternativt ett plättjärn och stek dina potatisplättar på medelvärme.
  5. Servera dina plättar när de har fått en fin färg, och fortfarande är varma och goda.

Värt att notera

Servera gärna dina potatisplättar med lingonsylt.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Recept och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle