Ingredienser
- 2 dl hackade cashewnötter
- 1 dl ljusa sesamfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl solrosfrön
- 1/2 dl ljus sirap
- 2 krm salt
- 100 g choklad (kan uteslutas)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda nötter, frön och salt i en skål och rör om.
- Tillsätt sirap och rör om så sirapen fördelar sig jämnt i blandningen.
- Klicka ut sex st högar av blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Platta till smeten och forma den till tunna och runda kakor med rena händer. Det går särskilt enkelt att forma smeten om du har lite kallvatten på händerna.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt kakorna svalna och stelna innan du tar upp dem från plåten.
- Smält chokladen och doppa undersidan av varje kaka i den.
- Lägg tillbaka kakorna på bakplåtspappret med den smälta chokladen uppåt.
- Ställ kakorna svalt tills chokladen stelnat.
- Njut av dina härligt goda melliskakor!