Frö- och nötkakor

Frö- och nötkakor är den perfekta melliskakan! Dessa kakor blir otroligt goda och knapriga.🤩

Kakorna är stora nog till mellanmål och innehåller näringsrika nötter och frön. Doppa gärna kakorna i choklad om du vill lyxa till det extra mycket, men kakorna är supergoda även utan choklad ska du veta.😋

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fro och notkakor

Frö- och nötkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 35 min.
  • Antal: 6 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 dl hackade cashewnötter
  • 1 dl ljusa sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 krm salt
  • 100 g choklad (kan uteslutas)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda nötter, frön och salt i en skål och rör om.
  3. Tillsätt sirap och rör om så sirapen fördelar sig jämnt i blandningen.
  4. Klicka ut sex st högar av blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Platta till smeten och forma den till tunna och runda kakor med rena händer. Det går särskilt enkelt att forma smeten om du har lite kallvatten på händerna.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Låt kakorna svalna och stelna innan du tar upp dem från plåten.
  8. Smält chokladen och doppa undersidan av varje kaka i den.
  9. Lägg tillbaka kakorna på bakplåtspappret med den smälta chokladen uppåt.
  10. Ställ kakorna svalt tills chokladen stelnat.
  11. Njut av dina härligt goda melliskakor!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samman nötter, frön och salt i en skål, tillsätt sedan sirap och rör om.

Ingredienser pa ett bord

2. Klicka ut sex st högar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Hogar pa ett bakplatspapper

3. Platta till blandningen och forma till runda och platta kakor. Grädda därefter kakorna i ugnen cirka 15 minuter.

Platta till kakorna

5. Låt kakorna svalna helt och doppa sedan undersidan av dem i smält choklad.

Kakor som doppas i choklad

6. Njut av dina härligt goda och knapriga melliskakor! Nedan ser du några inspirationsbilder på kakorna.

kakor pa raed
Kakor pa varandra
Kakor pa plat
Kakor pa plat sett fran ovan

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle