Hasselnötsglass

Här får du ett recept på en hasselnötsglass som blir riktigt krämig och god. Glassen är riktigt smidig att tillaga då den bara har fyra ingredienser. Den får också en nötig och god smak, och värt att veta är även att glassen är fri från socker.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hasselnotsglass2

Hasselnötsglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min (exkl. infrysning).
  • Antal: 8 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 500 ml kokosgrädde
  • 2 ½ dl hasselnötskräm
  • 1 st mogen banan 
  • 1/2 dl hasselnötter (till topping)

Instruktioner

  1. Hacka hasselnötterna grovt.
  2. Mosa bananen med en gaffel.
  3. Vispa samman kokosgrädde, hasselnötskräm och mosad banan i en bunke i ca 2 min. Tänk på att använda elvisp.
  4. Häll upp smeten i en form och toppa med hackade hasselnötter.
  5. Ställ formen med glassen i frysen minst 4 timmar.
  6. Ställ fram glassen 30 min innan servering.
  7. Nu är glassen färdig att serveras.

Värt att notera

Om du vill ha mer sötma i glassen, klicka då i omkring en matsked flytande honung.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle