Julknäcke med kanel och kardemumma

Här får du ta del av ett riktigt toppenrecept på ljuvligt gott frö-knäckebröd med julsmakerna kanel och kardemumma.

Detta julknäcke är riktigt gott till såväl julgröten som på julbordet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Julknacke2

Julknäcke

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 70 min.
  • Antal: 1 ugnsplåt knäcke. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 dl mandelmjöl. Det går bra att byta ut mandelmjölet mot såväl vetemjöl som majsmjöl.
  • 1 dl sötmandel.
  • 1 dl solroskärnor.
  • 1 dl sesamfrön.
  • 1/2 dl rapsolja.
  • 1/2 dl linfrön.
  • 1/2 tsk kardemumma.
  • 1/2 tsk kanel.
  • 1/2 tsk salt.
  • 2 dl kokande vatten.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Finhacka sötmandeln.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  4. Blanda sedan i olja och vatten i de torra ingredienserna.
  5. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  6. Fördela smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Skär lagom stora rutor i den utplattade smeten innan gräddning. Och detta för att lättare kunna bryta fina bitar av det färdiggräddade knäckebrödet.
  8. Grädda dina knäckebröd mitt i ugnen i mellan cirka 50 och 60 minuter.
  9. Låt knäckebrödet svalna, och bryt det stora "plåtknäcket" till lagom stora knäckebröd.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle