Ingredienser
Skala
- 1 dl mandelmjöl. Det går bra att byta ut mandelmjölet mot såväl vetemjöl som majsmjöl.
- 1 dl sötmandel.
- 1 dl solroskärnor.
- 1 dl sesamfrön.
- 1/2 dl rapsolja.
- 1/2 dl linfrön.
- 1/2 tsk kardemumma.
- 1/2 tsk kanel.
- 1/2 tsk salt.
- 2 dl kokande vatten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Finhacka sötmandeln.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Blanda sedan i olja och vatten i de torra ingredienserna.
- Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
- Fördela smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
- Skär lagom stora rutor i den utplattade smeten innan gräddning. Och detta för att lättare kunna bryta fina bitar av det färdiggräddade knäckebrödet.
- Grädda dina knäckebröd mitt i ugnen i mellan cirka 50 och 60 minuter.
- Låt knäckebrödet svalna, och bryt det stora "plåtknäcket" till lagom stora knäckebröd.