Lyxiga chokladpraliner med apelsin och flingsalt

Detta recept ger dig riktigt mumsiga och lyxiga chokladpraliner som passar bra till alla typer av festliga tillfällen.

Varför inte slå in några praliner i cellofan och ge bort dem i gå bort-present? Tänk vad glada mottagarna blir av en så personlig gåva till festligheten 🤩.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chokladpraliner med apelsin och flingsalt5

Lyxiga chokladpraliner med apelsin och flingsalt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Antal: 20 1x

Ingredienser

Skala
  • 450 g choklad (300 g  till pralinerna + 150 g till att doppa pralinerna i.)
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 st stor apelsin (bara skalet)
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  1. Grovhacka 300g choklad.
  2. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av den finaste sidan av ett rivjärn.
  3. Koka upp vispgrädde i en kastrull på spisen. Ställ därefter av kastrullen från värmen.
  4. Rör ner smör och choklad i den heta grädden, och rör om tills chokladen och smöret smält helt.
  5. Rör ner apelsinskalen och flingsaltet i kastrullen med chokladsmeten och blanda väl.
  6. Ställ in kastrullen med chokladsmeten i kylskåp i cirka en 1 timme.
  7. Ta ut kastrullen med chokladsmeten från kylskåpet och forma smeten till cirka 20 st runda bollar.
  8. Placera chokladpralinerna svalt i omkring 20 min.
  9. Smält 150 g choklad.
  10. Ta fram pralinerna och doppa dem i den smälta chokladen. Detta moment genomför du genom att sticka en pinne i pralinen för att sedan doppa pralinen i den smälta chokladen.
  11. Ställ pinnen med den chokladdoppade pralinen i ett glas under tiden chokladen stelnar.
  12. Nu är dina praliner färdiga att serveras. Förvara pralinerna svalt, och slå gärna in dem i cellofan om du ska ge bort dem eller bara vill att de ska se särskilt lyxiga ut.

Värt att notera

Välj gärna choklad med en hög kakaohalt.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle