Lyxiga chokladpraliner med apelsin och flingsalt

Detta recept ger dig riktigt mumsiga och lyxiga chokladpraliner som passar bra till alla typer av festliga tillfällen.

Varför inte slå in några praliner i cellofan och ge bort dem i gå bort-present? Tänk vad glada mottagarna blir av en så personlig gåva till festligheten 🤩.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
chokladpraliner med apelsin och flingsalt5

Lyxiga chokladpraliner med apelsin och flingsalt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Portioner: 20

Ingredienser

Skala
  • 450 g choklad (300 g  till pralinerna + 150 g till att doppa pralinerna i.)
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 st stor apelsin (bara skalet)
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Grovhacka 300g choklad.
  2. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av den finaste sidan av ett rivjärn.
  3. Koka upp vispgrädde i en kastrull på spisen. Ställ därefter av kastrullen från värmen.
  4. Rör ner smör och choklad i den heta grädden, och rör om tills chokladen och smöret smält helt.
  5. Rör ner apelsinskalen och flingsaltet i kastrullen med chokladsmeten och blanda väl.
  6. Ställ in kastrullen med chokladsmeten i kylskåp i cirka en 1 timme.
  7. Ta ut kastrullen med chokladsmeten från kylskåpet och forma smeten till cirka 20 st runda bollar.
  8. Placera chokladpralinerna svalt i omkring 20 min.
  9. Smält 150 g choklad.
  10. Ta fram pralinerna och doppa dem i den smälta chokladen. Detta moment genomför du genom att sticka en pinne i pralinen för att sedan doppa pralinen i den smälta chokladen.
  11. Ställ pinnen med den chokladdoppade pralinen i ett glas under tiden chokladen stelnar.
  12. Nu är dina praliner färdiga att serveras. Förvara pralinerna svalt, och slå gärna in dem i cellofan om du ska ge bort dem eller bara vill att de ska se särskilt lyxiga ut.

Tips

Välj gärna choklad med en hög kakaohalt.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle