Ingredienser
Skala
- 450 g choklad (300 g till pralinerna + 150 g till att doppa pralinerna i.)
- 2 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 1 st stor apelsin (bara skalet)
- 1 tsk flingsalt
Instruktioner
- Grovhacka 300g choklad.
- Riv av skalet från apelsinen med hjälp av den finaste sidan av ett rivjärn.
- Koka upp vispgrädde i en kastrull på spisen. Ställ därefter av kastrullen från värmen.
- Rör ner smör och choklad i den heta grädden, och rör om tills chokladen och smöret smält helt.
- Rör ner apelsinskalen och flingsaltet i kastrullen med chokladsmeten och blanda väl.
- Ställ in kastrullen med chokladsmeten i kylskåp i cirka en 1 timme.
- Ta ut kastrullen med chokladsmeten från kylskåpet och forma smeten till cirka 20 st runda bollar.
- Placera chokladpralinerna svalt i omkring 20 min.
- Smält 150 g choklad.
- Ta fram pralinerna och doppa dem i den smälta chokladen. Detta moment genomför du genom att sticka en pinne i pralinen för att sedan doppa pralinen i den smälta chokladen.
- Ställ pinnen med den chokladdoppade pralinen i ett glas under tiden chokladen stelnar.
- Nu är dina praliner färdiga att serveras. Förvara pralinerna svalt, och slå gärna in dem i cellofan om du ska ge bort dem eller bara vill att de ska se särskilt lyxiga ut.
Värt att notera
Välj gärna choklad med en hög kakaohalt.