Hallonmuffins

Här kommer ett recept på otroligt goda mellanmålsmuffins med hallon och kokos.🤩 De passar perfekt till utflykten och går alldeles utmärkt att frysa ner.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hallonmuffins

Hallonmuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl havremjöl (alt. vetemjöl)
  • 1 dl kokos
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 225 g färska hallon (frysta svenska hallon går också bra)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Tillsätt mjölk, honung och ägg, och blanda till en slät smet.
  4. Blanda ner hallonen i smeten, och blanda försiktigt.
  5. Strö lite kokos över varje muffins.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i ugn ca 25 minuter.
  7. Låt dina muffins svalna helt.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader och plocka fram ingredienserna.

Blanda ingredienser

2. Blanda samman smeten, häll i hallonen sist på ett försiktigt sätt för att behålla deras konsistens.

Blanda smet i med hallon

3. Fördela ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig ugnsplåt.

Formar

4. Fördela smeten i formerna.

Fordela smet

5. Strö lite kokos över varje muffins och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Stro over kokos

6. Ta ut dina muffins från ugnen och låt dem svalna helt. Njut därefter av dina goda muffins.

Muffings ur ugn
Muffins pa galler
Fler muffins pa galler
Muffins och blomma

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle