Sötpotatisvåfflor

Dessa frasiga och goda sötpotatisvåfflor passar perfekt att ha som såväl mellanmål som ett enklare tilltugg. De passar också bra som lunch eftersom sötpotatisvåfflor är något mer matiga än de klassiska våfflorna.

En unik sak med dessa våfflor är att de får en härlig orange färg av sötpotatisen. Vi hoppas att de smakar gott, och lycka till med tillagningen.

Toppa gärna våfflorna med fetaost, rödlök och ruccola.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sotpotatisvafflor2

Sötpotatisvåfflor

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 4 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 300 g sötpotatis (1 st)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och finriv sötpotatisen.
  2. Krama ur den rivna sötpotatisen för att göra dig av med överbliven vätska.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Vispa ner ägg och rapsolja i mjölblandningen tills det att du skapat en jämn smet.
  5. Tillsätt den rivna sötpotatisen i smeten. 
  6. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör.
  7. Fördela smeten jämnt i våffeljärnet och grädda våfflorna tills de fått fin färg. Servera gärna våfflorna direkt medan de är varma.

Värt att notera

Toppa gärna våfflorna med fetaost, rödlök och/eller ruccola.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle