Ingredienser
Skala
- 300 g sötpotatis (1 st)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1/2 dl rapsolja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Skala och finriv sötpotatisen.
- Krama ur den rivna sötpotatisen för att göra dig av med överbliven vätska.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en bunke.
- Vispa ner ägg och rapsolja i mjölblandningen tills det att du skapat en jämn smet.
- Tillsätt den rivna sötpotatisen i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör.
- Fördela smeten jämnt i våffeljärnet och grädda våfflorna tills de fått fin färg. Servera gärna våfflorna direkt medan de är varma.
Värt att notera
Toppa gärna våfflorna med fetaost, rödlök och/eller ruccola.