Ostfyllda naanbröd utan jästid

Här kommer ett recept på helt underbara naanbröd som du fyller med mozzarellaost. Medan de är varma smörjer du på vitlökssmör, och efter det är det bara att avnjuta brödet.

Dessa bröd gör du på ett kick eftersom de inte behöver tid för att jäsa. De är så smidiga och så otroligt goda!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Naanbrod utan jastid cover

Ostfyllda naanbröd utan jästid

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 6 st. 1x

Ingredienser

Skala

Bröd

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl riven mozzarella

Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 krm salt

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt yoghurt, vatten och olja och knåda till en smidig deg.
  3. Tryck ut 6 stycken platta kakor av degen och fördela riven ost i bröden.
  4. Nyp ihop bröden och rulla till bollar.
  5. Kavla ut varje bit till platta brödkakor.
  6. Nu ska du göra vitlökssmöret. Börja med att smälta smöret och tillsätt pressad vitlök och salt. Rör om ordentligt och låt svalna något.
  7. Hetta upp en stekpanna på spisen och pensla på lite olja i den heta pannan.
  8. Stek bröden i den heta pannan cirka 1 – 2 minuter på varje sida.
  9. Pensla på rikligt med vitlökssmör på de varma naanbröden och njut!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Platta ut sex stycken platta bilar av degen
Fordela den rivna osten pa degbitarna
Nyp ihop degbitarna
Rulla till runda bollar
Kavla ut till runda platta brod
Stek 1 2 minuter i het stekpanna

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle