Ingredienser
Skala
Bröd
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 dl naturell yoghurt
- 1 dl vatten
- 1 msk rapsolja
- 3 dl riven mozzarella
Vitlökssmör
- 50 g smör
- 2 stora vitlöksklyftor
- 2 krm salt
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt yoghurt, vatten och olja och knåda till en smidig deg.
- Tryck ut 6 stycken platta kakor av degen och fördela riven ost i bröden.
- Nyp ihop bröden och rulla till bollar.
- Kavla ut varje bit till platta brödkakor.
- Nu ska du göra vitlökssmöret. Börja med att smälta smöret och tillsätt pressad vitlök och salt. Rör om ordentligt och låt svalna något.
- Hetta upp en stekpanna på spisen och pensla på lite olja i den heta pannan.
- Stek bröden i den heta pannan cirka 1 – 2 minuter på varje sida.
- Pensla på rikligt med vitlökssmör på de varma naanbröden och njut!