Ljusa minibaguetter

Dessa baguetter är så fantastiskt goda! De blir riktigt mjuka och luftiga och är i precis lagom storlek för att fungera som en matig och god mellismacka. Så följ receptet, fyll dina baguetter med valfritt pålägg och njut!

Dessa minibaguetter passar särskilt bra att ta med sig, så packa matsäcken med fyllda minibaguetter och njut av dem på picknick eller andra äventyr.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Baguetter pa galler

Ljusa minibaguetter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 100 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 2 ägg
  • Ca. 14 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken i kastrullen och värm tills vätskan blir fingervarm, alltså 37 grader.
  3. Häll lite av vätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig helt.
  4. Häll i resterande vätska, salt, socker och ägg och blanda.
  5. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta degen väl.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  7. Dela upp degen i 12 lika stora bitar och forma bitarna till minibaguetter.
  8. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Pudra vetemjöl över baguetterna och skär sedan 4 – 5 snitt i varje baguette. För att enkelt göra fina snitt i baguetterna kan du olja in en kniv med lite rapsolja eller olivolja.
  10. Låt baguetterna jäsa i 30 minuter under bakduk.
  11. Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Grädda baguetterna i mitten av ugnen ca. 8 minuter.
  13. Låt baguetterna svalna av på galler.
  14. Servera dina goda minibaguetter.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Dela degen i 12 lika stora delar.

Bullar pa ett bakbord

2. Forma till minibaguetter och lägg dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper.

Formade minibaguetter

3. Pudra generöst med mjöl över baguetterna.

Pudrat mjol pa baguetter

4. Skär några snitt i varje baguette och och grädda mitt i ugnen ca. 8 minuter.

Snittade baguetter

5. Låt baguetterna svalna av på ett galler.

Frallor som svalnar av

6. Fyll dina minibaguetter med ett gott pålägg och njut av dem exempelvis på picknicken.

Fyll baguettrena med gott palagg

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle