Ingredienser
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 3 msk socker
- 2 ägg
- Ca. 14 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken i kastrullen och värm tills vätskan blir fingervarm, alltså 37 grader.
- Häll lite av vätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig helt.
- Häll i resterande vätska, salt, socker och ägg och blanda.
- Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta degen väl.
- Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Dela upp degen i 12 lika stora bitar och forma bitarna till minibaguetter.
- Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Pudra vetemjöl över baguetterna och skär sedan 4 – 5 snitt i varje baguette. För att enkelt göra fina snitt i baguetterna kan du olja in en kniv med lite rapsolja eller olivolja.
- Låt baguetterna jäsa i 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda baguetterna i mitten av ugnen ca. 8 minuter.
- Låt baguetterna svalna av på galler.
- Servera dina goda minibaguetter.