Saffransscones

Passa på att njuta av dessa lättbakade scones med saffran. De är försvinnande goda!

Du kan bland annat baka dessa scones frukost, mellis eller till glöggmyset!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saffransscones

Saffransscones

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 4 scones. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 dl mjölk
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Nyp ihop smöret med mjölblandningen.
  4. Blanda mjölk och saffran i en bunke.
  5. Rör ner mjölk och saffran i bunken med mjöl- och smörblandningen.
  6. Blanda ingredienserna till en kladdig deg.
  7. Klä en ugnsform med bakplåtspapper.
  8. Fördela ut fyra lika stora delar av degen på plåten.
  9. Strö lite vetemjöl på dina scones.
  10. Grädda dina scones mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  11. Ta ut plåten med dina scones från ugnen och servera dem direkt.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle