Len sommaryoghurt med färska bär

Här får du ta del av ett recept för en god och fräsch bäryoghurt till som passar särskilt bra till sommarens mellisar.

Med den goda bärsåsen, saften från apelsinerna och de färska bären skapar du enkelt en himmelskt god yoghurt.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Summercrush8

Len sommaryoghurt med färska bär

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 250 g färska jordgubbar
  • 125 g färska blåbär
  • 125 g färska hallon
  • 5 msk saft från apelsin
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl naturell yoghurt

Instruktioner

  1. Skölj blåbären, hallonen och jordgubbarna.
  2. Lägg undan några bär till dekoration i slutet.
  3. Mixa hälften av bären och sila sedan de mixade bären genom en finmaskig sil.
  4. Dela apelsinen och pressa ned 5 msk saft (mer om du skalar receptet) i bärsåsen.
  5. Rör ned resten av bären i bärsåsen.
  6. Blanda mascarpone och naturell yoghurt i en skål.
  7. Blanda ihop yoghurtblandningen med bärsåsen.
  8. Servera bäryoghurten i fyra skålar eller glas och dekorera med bär.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle