Ingredienser
Skala
- 4 bananer (mogna)
- 6 st dadlar (urkärnade)
- 2 ägg
- 1 dl olivolja
- 1 dl jordnötssmör
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 ½ dl chokladknappar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa samman 3 st bananer med dadlarna.
- Tillsätt olja, jordnötssmör och ägg och mixa ytterligare lite grann.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vänd ner mjölblandningen i den mixade smeten och fortsätt mixa till en fin smet.
- Vänd sedan ner 1 dl chokladknappar och rör om. Spara resterande choklad till att toppa det färdiga brödet med.
- Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll smeten i formen.
- Skär den sista bananen längs med och lägg de båda halvorna på smeten.
- Grädda brödet i nederdelen av ugnen i cirka 30 minuter.
- Låt brödet svalna.
- Smält 1/2 dl chokladknappar och ringla den smälta chokladen över brödet.
- Låt chokladen stelna helt innan servering.
Värt att notera
En brödlimpa räcker åt mellan cirka 8 och 10 personer.