Bananbröd

Detta recept ger dig ett himmelskt gott bananbröd med chokladsmak helt utan vitt socker. Brödet är enkelt att baka och passar särskilt bra att bjuda på.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bananbrod profil

Bananbröd

  • Total tid: ca. 50 min.
  • Antal: 1 brödlimpa. 1x

Ingredienser

Skala
  • 4 bananer (mogna)
  • 6 st dadlar (urkärnade)
  • 2 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ½ dl chokladknappar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa samman 3 st bananer med dadlarna.
  3. Tillsätt olja, jordnötssmör och ägg och mixa ytterligare lite grann.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  5. Vänd ner mjölblandningen i den mixade smeten och fortsätt mixa till en fin smet.
  6. Vänd sedan ner 1 dl chokladknappar och rör om. Spara resterande choklad till att toppa det färdiga brödet med.
  7. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll smeten i formen.
  8. Skär den sista bananen längs med och lägg de båda halvorna på smeten.
  9. Grädda brödet i nederdelen av ugnen i cirka 30 minuter.
  10. Låt brödet svalna.
  11. Smält 1/2 dl chokladknappar och ringla den smälta chokladen över brödet.
  12. Låt chokladen stelna helt innan servering.

Värt att notera

En brödlimpa räcker åt mellan cirka 8 och 10 personer.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Hall smeten i en brodform
Tryck ner tva st bananhalvor och gradda kakan i ugn 30 minuter
Ta ut kakan och lat den svalna
Smalt choklad och ringla over kakan
Lat chokladen stelna innan servering

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle