Ingredienser
Skala
- 1 dl chiafrön
- 1 dl svarta sesamfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl majsmjöl
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl rapsolja
- 2 ½ dl kokande vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt olja och kokande vatten. Rör om ordentligt och låt sedan smeten stå och svälla i cirka 15 minuter.
- Kavla ut frösmeten mellan två bakplåtspapper.
- Grädda chiaknäcket mitt i ugnen.
- Ta ut chiaknäcket från ugnen efter 15 minuter och dela upp det i rutor.
- Sätt in plåten i ugnen igen och låt chiaknäcket gräddas i ytterligare 20 minuter.
- Stäng av ugnen efter 20 minuter men ta inte ut plåten utan låt chiaknäcket stå kvar i ugnen på eftervärme.
- Ta ut chiaknäcket från ugnen och dela upp rutorna.
- Njut av nybakat chiaknäcke!