Morotsbollar

Detta är ett superbra alternativ till snacks eller mellanmål. Så tillaga detta recept och se till att ha ett gäng med morotsbollar hemma i frysen eller kylskåpet. De är också smidiga att ta med sig på utflykten.

Detta är alltså ett nyttigt mellanmål som inte kräver några dyra ingredienser eller någon avancerad tillagning, och det gillar vi!😊

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Morotsbollar

Morotsbollar

  • Total tid: 20 min.
  • Antal: 10 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 10 dadlar
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl riven kokos
  • 1 medelstor morot
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • Kokos att rulla bollarna i

Instruktioner

  1. Lägg dadlarna i vatten i 10 minuter.
  2. Skala och finriv moroten.
  3. Mixa valnötter och kokos i en mixer eller matberedare.
  4. Häll av vattnet från dadlarna och kärna ur dem.
  5. Tillsätt dadlar, riven morot, honung, kanel och salt i mixern och mixa till en jämn massa.
  6. Rulla till bollar och rulla sedan bollarna i kokos.
  7. Förvara morotsbollarna i kyl eller frys.

Värt att notera

Om någon har nötallergi, byt ut valnötter till solrosfrön.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Lägg dadlarna i vatten och riv moroten fint.

Lagg dadlar i vatten och riv morot

2. Mixa valnötter och kokos.

Mixa valnotter och kokos

3. Tillsätt dadlar, riven morot, honung, kanel och salt och mixa till en jämn massa.

Tillsatt allt i

4. Rulla till bollar och rulla sedan bollarna i kokos.

Rulla till bollar

5. Njut av de morotsbollar du tillrett. Förvara dina morotsbollar i kyl eller frys.

Fardiga morotsbollar 1
Fardiga bollar 2

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle