Sesamkakor

Detta recept ger dig nyttiga kakor på sesamfrön och kokos. Kakorna blir så där sega och goda, men ändå knapriga och lättuggade.

Värt att veta är även att dessa sesamkakor är enkla att göra då de bara kräver tre ingredienser. Dessa sesamkakor passar även utmärkt att ha med sig i väskan till såväl jobb och skola som till fritidsaktiviteter.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sesamkakor6

Sesamkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min.
  • Antal: ca. 14 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 ½ dl sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl flytande honung (det går också bra med sirap)

Instruktioner

  1. Värm upp honungen i en kastrull på spisen.
  2. Lägg i sesamfrön i kastrullen och låt ingredienserna stå på medelvärme i 1 minut under omrörning.
  3. Lägg i kokosflingor i kastrullen och blanda om.
  4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper över smeten.
  5. Kavla ut smeten så den får en tjocklek på cirka 3 mm.
  6. Ta bort det översta bakplåtspappret och dela den stora kakan till småkakor med en kniv.
  7. Låt kakorna stå svalt i kylskåp i cirka 1 timme innan du bryter loss dem helt.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle