Ugnsbakad gröt

Är du trött på den vanliga havregrynsgröten som smakar gammalt klister? Testa då detta recept på ugnsbakad gröt med blåbär. Den är otroligt god och räcker till hela familjen.

Den är också mättande och passar då ypperligt till såväl frukost som mellanmål. Servera gärna den ugnsbakade gröten med en klick grekisk yoghurt eller med mjölk.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Grot1

Ugnsbakad gröt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min
  • Antal: Ca. 7 port.

Ingredienser

Skala
  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 st bananer
  • 2 dl frysta blåbär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa ner äggen i en annan bunke tillsammans med mjölken.
  4. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i bunken med mjölk och ägg.
  5. Rör ner de torra ingredienserna i bunken med ägg, mjölk och banan.
  6. Tillsätt flytande honung och frysta blåbär.
  7. Smörj en ugnsform med en storlek på cirka 25 gånger 20 cm.
  8. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 15 – 20 minuter.
  9. Ta ut formen från ugnen och servera.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Andra recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle