Kalljästa vallmofrallor

Här kommer ett recept på enkla och jättegoda frallor som du inte behöver knåda! Förbered gärna degen kvällen innan så du kan njuta av nybakat bröd till frukost.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frallor med vallmo

Kalljästa vallmofrallor

    Ingredienser

    Skala
    • 25 g jäst
    • 2 dl kall mjölk
    • 4 dl kallt vatten
    • 1 msk mörk sirap (eller flytande honung)
    • 2 msk rapsolja
    • 2 tsk salt
    • 13 dl vetemjöl
    • 1 dl vallmofrön (till garneringen)

    Instruktioner

    Kvällen innan

    1. Kvällen innan ska du börja med att smula jästen i en stor bunke.
    2. Häll i kallt vatten och kall mjölk, och lös upp jästen.
    3. Tillsätt sirap/honung, olja och salt i bunken, och rör om.
    4. Tillsätt vetemjöl och rör om allt till en kladdig deg.
    5. Plasta in bunken och ställ den i kylskåpet över natten (minst 8 timmar).

    Nästa dag

    1. Nästa dag börjar du med att sätta ugnen på 225 grader.
    2. Ta upp degen på ett bakbord med mycket mjöl på.
    3. Dela degen försiktigt i 16 bitar. Knåda inte degen, det ska vara luftbubblor kvar i den.
    4. Lägg frallorna på 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper på.
    5. Strö rikligt med vallmofrön på frallorna.
    6. Grädda frallorna mitt i ugnen i cirka 16 – 18 minuter tills de fått fin färg.
    7. Om du vill ha extra krispig yta på frallorna kan du hälla lite vatten (ca. 3/4 dl) i botten av ugnen när du sätter in plåten.
    8. Låt dina frallor svalna av något på galler.
    • Författare: Kajsa Rosqvist

    Steg för steg

    1. Plasta in bunken med degen och ställ i kylskåp över natten.

    Inplastad bunke

    2. Ta upp degen på ett bakbord med mycket mjöl på.

    Deg pa ett bakbord

    3. Dela degen försiktigt i 16 bitar utan att knåda.

    Dela degen i 16 bitar utan att knada

    4. Lägg frallorna på två ugnsplåtar med bakplåtspapper på.

    Lagg frallor pa ugnsplatar

    5. Strö på rikligt med vallmofrön över frallorna och grädda i ugn 16-18 minuter.

    Vallmofron pa frallor

    6. Låt frallorna svalna något på galler. Servera dem gärna färska.

    Vallmofrallor pa skarbrada 1
    Vallmofrallor i skal

    Fler recept vi tror du gillar

    Kajsa Rosqvist

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Håll dig uppdaterad

    cross-circle