Kalljästa morotsfrallor

Här kommer ett recept på underbart saftiga och smakrika frallor med morot.😋🥕

De är riktigt enkla att baka då du blandar till degen kvällen innan. På morgonen delar du bara upp degen i lagom stora bitar och gräddar dem i ugn, och vips så har du fantastiskt goda frallor till frukost.😀

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Morotsfrallor

Kalljästa morotsfrallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 16 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 st morot (finriven)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk mörk sirap (alt flytande honung)
  • 2 tsk salt
  • 4 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av det kalla vattnet. Lös upp jästen helt och häll på resterande vatten.
  2. Finriv moroten, det ska ge ca 2 dl finriven morot.
  3. Tillsätt sirap/honung, olja, salt och finriven morot. Rör om.
  4. Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör om tills du har en kladdig deg.
  5. Plasta in degen och ställ in den i kylskåpet över natten (gärna 12+ timmar).
  6. Morgonen efter sätter du ugnen på 250 grader.
  7. Ta ut degen från kylskåpet och tippa upp den på ett väl mjölat bakbord.
  8. Dela degen i ca 16 lika stora delar. Vänd dem i mjölet och lägg dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper (OBS! Degen ska inte knådas).
  9. Häll i ca 1 dl kallt vatten i botten av ugnen och grädda frallorna i ca 12–15 minuter. Häll i lite mer kallt vatten i ugnen när du gräddar andra plåten. Det ger frallorna den där härligt krispiga ytan.
  10. Låt frallorna vila på galler en stund och njut sedan av dina nybakade morotsfrallor.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Ta ut den inplastade degen från kylskåpet.

deg som ar inplastad

2. Tippa degen på ett väl mjölat bakbord.

Tippa degen
Deg pa bakbord

3. Dela degen i ca 16 st delar och vänd degen i mjöl. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Morotsfrallor pa plat

4. Grädda i ugn 12-15 min, och häll i lite kallt vatten i botten av ugnen så du får härligt krispiga frallor!

Gradda i ugn

5. Låt frallorna svalna på galler och servera dem.

Frallor svalnar pa galler
Frallor i korg

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle