Chokladrutor med banan

Här kommer ett extra lyxigt och gott mellanmål med choklad.😋🍫 Dessa chokladrutor är bakade med banan och havregryn och innehåller inget vitt socker.

De passar särskilt bra som mellis på helgen. Så prova gärna dessa saftiga och goda chokladrutor när du vill unna dig ett mellis som är supergott.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaka i formen

Chokladrutor med banan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 ½ dl havremjöl/vetemjöl
  • 2 st bananer
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl chokladknappar

Till topping

Topping:

  • 1/2 dl jordnötssmör
  • Ev. några chokladknappar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  4. Fördela smeten i ugnsform täckt med bakplåtspapper.
  5. Toppa smeten med jordnötssmör och dra ut jordnötssmöret över hela smeten med en gaffel. Toppa ev. med chokladknappar.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20–25 minuter.
  7. Låt svalna, skär upp i lagom stora rutor och servera.

Värt att notera

Det går bra att helt utesluta chokladknappar om du önskar.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samtliga ingredienser i en skål till en jämn smet.

Ingredienser i skal

2. Fördela smeten i en ugnsform med bakplåtspapper.

Fordela smet

3. Toppa med jordnötssmör och chokladknappar.

Toppa med jordnotssmor

4. Grädda i ugn ca 20–25 min, låt kakan svalna och skär upp den i lagom stora bars.

Skar upp bars
Bars pa rad

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle