Ingredienser
Skala
- 7 dl vetemjöl
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk salt
- 3 tsk bakpulver
- 100 g smör (rumstempererat)
- 3 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Tärna smöret och lägg ner det i mjölblandningen, och nyp därefter ihop smöret med mjölblandningen.
- Häll ner mjölken i samma bunke och blanda ingredienserna till en kladdig deg.
- Ta fram en ugnsplåt och klä den med ett bakplåtspapper.
- Ta lite mjöl på händerna och gör två lika stora runda kakor av degen.
- Lägg dem på plåten med bakplåtspapper och platta till bröden med händerna.
- Skär bröden i fyra lika stora delar och nagga dem med en gaffel.
- Grädda dina scones mitt i ugnen cirka 12 minuter.
- Ta ut dina scones från ugnen och servera dem direkt.