Enkla hallon- och chokladkakor

Detta recept ger dig superenkla och nyttiga snacksbitar gjorda av hallon och chiafrön.

Kakorna doppar du i choklad och toppar med flingsalt.

Så enkelt och så gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hallon och chokladkakor

Enkla hallon- och chokladkakor

  • Total tid: 30 min. + frystid
  • Antal: ca. 15 st.

Ingredienser

Skala
  • 3 dl färska hallon
  • 1 dl vatten
  • 3 msk chiafrön
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 150 gram choklad

Instruktioner

  1. Mosa hallon med en gaffel.
  2. Tillsätt vatten, chiafrön och vaniljpulver och blanda väl.
  3. Gör runda kakor av hallonblandningen på ett bakplåtspapper.
  4. Låt kakorna stå i frysen minst 3 timmar.
  5. Smält chokladen och ta fram hallonkakorna ur frysen.
  6. Doppa hallonkakorna i den smälta chokladen.
  7. Strö lite flingsalt över kakorna och låt chokladen stelna helt.
  8. Nu kan du servera dina kakor!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Hallon och chokladkakor 2 1

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle