Chiasylt med hallonsmak

Denna sylt är bland den smidigaste sylt du kan göra! Den går verkligen på nolltid att tillaga.

Sylten är fullproppad med vitaminer och innehåller inte en gnutta vitt socker. Njut gärna av den på gröten, till pannkakorna eller till yoghurten.😋

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chiasylt

Chiasylt med hallonsmak

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min.
  • Antal: ca. 4 dl.

Ingredienser

Skala
  • 4 dl hallon (frysta eller färska)
  • 2 dl vatten
  • 4 msk chiafrön
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Koka upp hallon och vatten i en kastrull på spisen.
  2. Tillsätt chiafrön och vaniljpulver.
  3. Låt sylten småkoka några minuter.
  4. Häll upp sylten i förvaringsburkar och låt den svalna.
  5. Förvara sylten i kylskåp. Tänk gärna på att sylten kommer tjockna under tiden den svalnar.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Lagg dina hallon i grytan
Koka upp hallon tillsammans med vatten 1
Tillsatt chiafron och vaniljpulver. 1
Hall upp den fardigkokta chiasylten i rena burkar
Njut av en harligt god och nyttig sylt

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle