Enkla bars med crunch

Dessa bars är enkla att baka. Det går på nolltid. De får en härligt seg konsistens samtidigt som det finns krispighet i dem tack vare de krossade flingorna.

Testa gärna att tillaga dessa bars och njut av dem till exempelvis mellanmålet eller kanske till fikat.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Enkla bars 1

Enkla bars med crunch

  • Total tid: 20 min.
  • Antal: Ca. 22 st.

Ingredienser

Skala
  • 20 dadlar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl flingor
  • 50 g mörk choklad
  • Flingsalt till topping

Instruktioner

  1. Blötlägg dadlarna 10 minuter om de är torra.
  2. Kärna ur dem och lägg dem i en bunke tillsammans med havregryn och jordnötssmör.
  3. Blanda ingredienserna ordentligt med händerna till en formbar massa.
  4. Tryck ut massan i en liten form klädd med bakplåtspapper.
  5. Krossa flingorna exempelvis genom att lägga dem i en påse och rulla med en kavel över påsen med flingorna.
  6. Blanda ner de krossade flingorna i massan.
  7. Fördela massan i en liten form klädd med bakplåtspapper.
  8. Ställ formen i frysen minst 1 timme.
  9. Lyft upp bakplåtspappret och dela upp massan till lagom stora bars.
  10. Smält chokladen och ringla den över dina bars.
  11. Strö lite flingsalt över chokladen.
  12. Njut av dina enkla och goda bars.

Värt att notera

Frystid på minst 1 timme krävs. Förvara gärna dina bars i frysen för att säkerställa att de behåller en perfekt konsistens. 

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Tryck ut massan i en liten form klädd med bakplåtspapper. Ställ därefter formen i frysen minst en timme.

Tryck ut massan

2. Lyft massan ur formen och dela upp den i lagom stora bitar.

Frys in massan

3. Ringla smält choklad över dina bars och strö också över lite flingsalt.

Ringla smalt choklad

4. Njut av dina goda och smidigt tillagade bars.

Enkla bars 1

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle