Ingredienser
- 20 dadlar
- 1 dl jordnötssmör
- 3 dl havregryn
- 2 dl flingor
- 50 g mörk choklad
- Flingsalt till topping
Instruktioner
- Blötlägg dadlarna 10 minuter om de är torra.
- Kärna ur dem och lägg dem i en bunke tillsammans med havregryn och jordnötssmör.
- Blanda ingredienserna ordentligt med händerna till en formbar massa.
- Tryck ut massan i en liten form klädd med bakplåtspapper.
- Krossa flingorna exempelvis genom att lägga dem i en påse och rulla med en kavel över påsen med flingorna.
- Blanda ner de krossade flingorna i massan.
- Fördela massan i en liten form klädd med bakplåtspapper.
- Ställ formen i frysen minst 1 timme.
- Lyft upp bakplåtspappret och dela upp massan till lagom stora bars.
- Smält chokladen och ringla den över dina bars.
- Strö lite flingsalt över chokladen.
- Njut av dina enkla och goda bars.
Värt att notera
Frystid på minst 1 timme krävs. Förvara gärna dina bars i frysen för att säkerställa att de behåller en perfekt konsistens.