Frukostfrallor i långpanna

Här kommer ett toppenbra recept på frukostfrallor. De är enkla att göra och de håller sig färska bra både i rumstemperatur några dagar och förstås även i frysen.

Det är bra att tänka på att knåda degen väl, helst med degkrokar så att frallorna jäser bra och blir höga och fina i ugnen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frukostfrallor

Frukostfrallor i långpanna

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Antal: 22 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 50 gr jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl sirap
  • 10 dl rågsikt
  • 57 dl vetemjöl (spara lite av mjölet till utbakningen)

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor bunke och värm mjölken till ca 37 grader.
  2. Häll lite av vätskan i bunken med jästen och lös upp jästen. Häll i resten av vätskan.
  3. Blanda i salt, olja och sirap och rör om.
  4. Häll i rågsikten och därefter vetemjölet. Häll försiktigt i vetemjölet lite i taget så degen blir lagom fast.
  5. Knåda degen på ett mjölat bakbord eller använd degkrokar och knåda degen i bunken. Du behöver knåda degen med degkrokar ca 5 minuter eller något längre för hand.
  6. Låt degen jäsa i bunken i 50 minuter.
  7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, och knåda igenom degen så den blir lätt att arbeta med.
  8. Dela degen i två delar. Rulla varje del till en rulle och skär ut lagom stora bitar som du rullar till små bullar.
  9. Lägg bullarna i en form med bakplåtspapper i.
  10. Klipp ett stort jack i varje bulle och strö över lite vetemjöl.
  11. Låt bullarna jäsa ca 40 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
  12. Grädda bullarna i mitten av ugnen 12–14 minuter tills de är lagom gyllenbruna.
  13. Ta ut dem, låt dem svalna i formen och njut av dina goda frukostfrallor.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Dela degen i två delar. Rulla varje del till en rulle och skär ut lagom stora bitar som du rullar till små bullar.

Brod pa skarbrada

2. Lägg bullarna i en form med bakplåtspapper i.

Bullar pa plat

3. Låt bullarna jäsa ca 40 minuter och sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen 12–14 minuter tills de är lagom gyllenbruna.

Jasta bullar

4. Ta ut frukostfrallorna ut ugnen, låt dem svalna och njut av dina nybakta frallor.

Fardiga bullarna

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle