Kanelknäcke

Här kommer ett recept på underbart goda knäckebröd med smak av kanel. De är goda att äta som de är, men du kan även breda på lite smör om du vill.

Njut av dessa goda knäckebröd till exempelvis frukost, mellis, soppan eller till lunchsalladen.

Det är alltid gott med kanelknäcke!😀

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kanelknacke

Kanelknäcke

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Antal: Ca. 30 st.

Ingredienser

Skala
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten (fingervarmt)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk kanel
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • kanel (som topping)
  • socker (som topping)

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll fingervarmt vatten i bunken och rör om tills jästen lösts upp helt.
  3. Tillsätt rapsolja, socker, salt, kanel och mjöl.
  4. Arbeta degen tills den är jämn och fin. Degen ska vara något kladdig.
  5. Låt degen jäsa i bunke täckt med bakduk i 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  8. Kavla degen mycket tunt.
  9. Nagga den utkavlade degen med gaffel.
  10. Ta ut rundlar, cirka 10–11 cm i diameter.
  11. Lägg bröden på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  12. Strö lite socker och kanel över bröden innan gräddning.
  13. Grädda knäckebröden mitt i ugnen i 9–10 minuter.
  14. Låt knäckebröden svalna helt.
  15. Njut av ditt goda och hembakade kanelknäcke!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Arbeta degen tills den är jämn och fin.

Arbeta tills degen ar jamn

2. Låt degen jäsa över bakduk i 60 minuter.

Lat degen jasa over bakduk 60 min

3. Kavla degen mycket tunt på mjölat bakbord.

Kavla degen mycket tunt pa mjolat bakbord
Kavla tunt

4. Ta ut rundlar ca 10–11 cm i diameter.

Nagga degen med gaffel

5. Lägg knäckebröden på plåtar med bakplåtspapper och strö lite kanel och socker över bröden.
Grädda dem i mitten av ugnen ca 9–10 minuter.

Lagg knacke pa plat

6. Låt dem svalna helt och njut av hembakat kanelknäcke.

Kanelknacke2
Kanelknacke1

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle