Ingredienser
- 25 g jäst
- 2 dl vatten (fingervarmt)
- 1/2 dl rapsolja
- 1 msk kanel
- 2 msk socker
- 1/2 tsk salt
- 7 dl vetemjöl
- kanel (som topping)
- socker (som topping)
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Häll fingervarmt vatten i bunken och rör om tills jästen lösts upp helt.
- Tillsätt rapsolja, socker, salt, kanel och mjöl.
- Arbeta degen tills den är jämn och fin. Degen ska vara något kladdig.
- Låt degen jäsa i bunke täckt med bakduk i 60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord.
- Kavla degen mycket tunt.
- Nagga den utkavlade degen med gaffel.
- Ta ut rundlar, cirka 10–11 cm i diameter.
- Lägg bröden på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
- Strö lite socker och kanel över bröden innan gräddning.
- Grädda knäckebröden mitt i ugnen i 9–10 minuter.
- Låt knäckebröden svalna helt.
- Njut av ditt goda och hembakade kanelknäcke!