Stekpannebröd

Här kommer ett recept på ett riktigt gott och snabblagat bröd. Du kan baka brödet med ingredienser som nästan alla har hemma i köket.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Stekpannebrod

Stekpannebröd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 6 brödkakor.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 gr smör, rumsvarmt
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör om så de blandas väl.
  2. Blanda i det rumsvarma smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
  3. Häll i mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Ta mer mjöl om det behövs.
  4. Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och rulla degen i mjölet. Dela degen i 6 delar.
  5. Kavla ut varje del till lagom stora bröd som är cirka 15 cm i diameter. Ta lite mjöl på kavlen när du kavlar ut.
  6. Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, på medelvärme. Grädda bröden utan fett cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem några gånger. Bröden ska ha små bruna fläckar på varje sida när de är klara.
  7. Låt dem svalna på galler.

Tips

Prova gärna att byta ut hälften av vetemjölet till rågsikt. Det blir också riktigt gott!

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Ta upp degen pa mjolat bakbord
Dela degen i 6 delar
Kavla ut degen till platta brod
Gradda broden i torr stekpanna ca 2 min pa varje sida
Broden ska fa en bra farg
Njut av ditt fardiglagade stekpannebrod

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle