Stekpannebröd

Här kommer ett recept på ett riktigt gott och snabblagat bröd. Du kan baka brödet med ingredienser som nästan alla har hemma i köket.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stekpannebrod

Stekpannebröd

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 6 brödkakor. 1x

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 gr smör, rumsvarmt
  • 2 dl mjölk

Instruktioner

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör om så de blandas väl.
  2. Blanda i det rumsvarma smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
  3. Häll i mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Ta mer mjöl om det behövs.
  4. Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och rulla degen i mjölet. Dela degen i 6 delar.
  5. Kavla ut varje del till lagom stora bröd som är cirka 15 cm i diameter. Ta lite mjöl på kavlen när du kavlar ut.
  6. Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, på medelvärme. Grädda bröden utan fett cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem några gånger. Bröden ska ha små bruna fläckar på varje sida när de är klara.
  7. Låt dem svalna på galler.

Värt att notera

Prova gärna att byta ut hälften av vetemjölet till rågsikt. Det blir också riktigt gott!

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Ta upp degen pa mjolat bakbord
Dela degen i 6 delar
Kavla ut degen till platta brod
Gradda broden i torr stekpanna ca 2 min pa varje sida
Broden ska fa en bra farg
Njut av ditt fardiglagade stekpannebrod

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle