Ingredienser
Skala
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 gr smör, rumsvarmt
- 2 dl mjölk
Instruktioner
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör om så de blandas väl.
- Blanda i det rumsvarma smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
- Häll i mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Ta mer mjöl om det behövs.
- Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och rulla degen i mjölet. Dela degen i 6 delar.
- Kavla ut varje del till lagom stora bröd som är cirka 15 cm i diameter. Ta lite mjöl på kavlen när du kavlar ut.
- Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, på medelvärme. Grädda bröden utan fett cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem några gånger. Bröden ska ha små bruna fläckar på varje sida när de är klara.
- Låt dem svalna på galler.
Värt att notera
Prova gärna att byta ut hälften av vetemjölet till rågsikt. Det blir också riktigt gott!