Choklad- och bananmuffins

Här kommer ett recept på saftiga och goda muffins som passar perfekt till exempelvis mellanmålet eller fikat! De innehåller inget vitt socker utan är fulla av nyttiga fibrer.

Dessa muffins toppar du bäst med lite choklad, och kom då ihåg att använda en choklad med en hög halt av kakao om du vill hålla dem så hälsosamma som möjligt.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chokladmuffins3

Choklad- och bananmuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl havremjöl (vetemjöl går också bra)
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl mjölk

Till topping

  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk kokosflingor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Vispa samman mosad banan och ägg i en bunke.
  4. Tillsätt olja, jordnötssmör och mjölk i samma bunke.
  5. Vispa samman till en jämn smet.
  6. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
  7. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa försiktigt till en jämn smet.
  8. Placera ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt eller på en ugnsplåt.
  9. Fördela smeten i formarna.
  10. Grädda dina muffins i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  11. Ta ut dem från ugnen och låt svalna helt.
  12. Smält choklad till toppingen och ringla den smälta chokladen över dina muffins.
  13. Strö direkt över lite kokosflingor.

Värt att notera

Det går också bra att baka dessa muffins på vetemjöl istället för havremjöl. Använder du havremjöl kan du antingen göra ditt eget genom att mixa havregryn till ett fint mjöl eller använda färdigt havremjöl.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Mixa havregryn alt. anvand dig av fardigt havremjol 2
Mosa bananerna med en gaffel
Vispa samman aggsmeten och de torra ingredienserna
Placera ut muffinsformarna pa en muffinsplat alt. ugnsplat
Fordela smeten i formarna och gradda i ugnen ca 20 min
Ta ut dina muffins fran ugnen och lat dem svalna helt
Smalt choklad och ringla over dina muffins
Servera dina goda muffins

Bilder och inspiration

Chokladmuffins 3

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle