Fluffiga bananplättar

Här kommer ett riktigt pangrecept på bananplättar som blir härligt fluffiga!

Genom att separera äggulan och äggvitan och vispa vitan riktigt fluffig får du alltså särskilt fluffiga och fina plättar.

Stek gärna dina plättar i rikligt med smör i plättjärn, plättform eller i vanlig stekpanna.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fluffiga bananplattar1

Fluffiga bananplättar

  • Total tid: 15 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 st bananer (mogna)
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker (kan bytas ut mot 1 krm vaniljpulver)
  • Smör till stekning

Instruktioner

  1. Separera äggvitan och äggulan.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum med hjälp av en elvisp.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och lägg de mosade bananerna i en skål tillsammans med äggulan och blanda ihop ingredienserna.
  4. Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  5. Rör sedan ner mjölblandningen i skålen med mosad banan och äggula. Rör om tills du får en jämn och fin smet.
  6. Häll slutligen ner äggvitan försiktigt i smeten och blanda om.
  7. Stek plättarna i en panna på spisen med rikligt med smör. Det är en bra idé att vänta cirka tre minuter innan du vänder dina plättar.
  8. Servera dina plättar direkt, gärna med skivad banan och lönnsirap/honung.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle