Ingredienser
Skala
- 2 st bananer (mogna)
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker (kan bytas ut mot 1 krm vaniljpulver)
- Smör till stekning
Instruktioner
- Separera äggvitan och äggulan.
- Vispa äggvitan till ett hårt skum med hjälp av en elvisp.
- Mosa bananerna med en gaffel och lägg de mosade bananerna i en skål tillsammans med äggulan och blanda ihop ingredienserna.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
- Rör sedan ner mjölblandningen i skålen med mosad banan och äggula. Rör om tills du får en jämn och fin smet.
- Häll slutligen ner äggvitan försiktigt i smeten och blanda om.
- Stek plättarna i en panna på spisen med rikligt med smör. Det är en bra idé att vänta cirka tre minuter innan du vänder dina plättar.
- Servera dina plättar direkt, gärna med skivad banan och lönnsirap/honung.