Proteinrik gröt

Testa gärna denna proteinrika gröt till frukost eller mellanmål! Den görs på havregryn, pumpakärnor och ägg.

Pumpakärnor och ägg är mycket bra källor till protein och gör gröten både mättande och näringsrik. Detta är en riktig supergröt med andra ord.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Proteinrik grot

Proteinrik gröt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 5 min.
  • Portioner: 2 port.

Ingredienser

Skala
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 5 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg havregryn, pumpakärnor, vatten och salt i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
  3. Rör ner ägget i kastrullen och låt gröten sjuda någon minut under omrörning.
  4. Servera gröten direkt medan den är varm och toppa den med exempelvis frukt och bär.

Tips

Önskar du en slätare gröt mixar du pumpakärnorna med havregrynen alt. med hälften av havregrynen innan tillagning. Receptbilderna visar den släta varianten.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Proteingrot
Proteingroten

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle