Proteinrik gröt

Testa gärna denna proteinrika gröt till frukost eller mellanmål! Den görs på havregryn, pumpakärnor och ägg.

Pumpakärnor och ägg är mycket bra källor till protein och gör gröten både mättande och näringsrik. Detta är en riktig supergröt med andra ord.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Proteinrik grot

Proteinrik gröt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 5 min.
  • Antal: 2 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 5 dl vatten

Instruktioner

  1. Lägg havregryn, pumpakärnor, vatten och salt i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
  3. Rör ner ägget i kastrullen och låt gröten sjuda någon minut under omrörning.
  4. Servera gröten direkt medan den är varm och toppa den med exempelvis frukt och bär.

Värt att notera

Önskar du en slätare gröt mixar du pumpakärnorna med havregrynen alt. med hälften av havregrynen innan tillagning. Receptbilderna visar den släta varianten.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Proteingrot
Proteingroten

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle