Ingredienser
Skala
- 6 skivor bröd
- 18 köttbullar
- 6 dl rödbetssallad
- 1 kruka romansallad
- 1 rödlök
- 1 citron
- 4 msk smör (2 msk till stekning och 2 msk till brödet)
- 2 tsk kanel
- 2 tsk muscovadosocker
Instruktioner
- Lägg 6 st. salladsblad i en skål och fyll skålen med kallt vatten så det täcker salladsbladen. Salladen blir krispig av detta.
- Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, kanel och muscovadosocker.
- Låt köttbullarna svalna.
- Skiva rödlöken.
- Skär upp 6 st citronskivor.
- Bre smör på brödskivorna.
- Ta upp salladsbladen från det kalla vattnet och skaka av det mesta av vattnet.
- Lägg ett salladsblad på varje brödskiva.
- Lägg 1 dl rödbetssallad på varje brödskiva.
- Skiva upp köttbullarna och fördela dem över rödbetssalladen.
- Toppa med skivad rödlök och citron.