Köttbullemacka med rödbetssallad

Denna köttbullemacka blir riktigt god, främst tack vare att den innehåller köttbullar som ska stekas i muscovadosocker och kanel.

Den rödbetssallad vi rekommenderar till detta recept hittar du hos oss, och den länkar vi till nedan:

Recepttips: Magiskt god rödbetssallad med äpple och rödlök

Värt att veta är även att köttbullemackan blir matig, så den passar därför särskilt bra till bland annat brunch, mellanmål eller ett lättare kvällsmål.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kottbulllemacka2

Köttbullemacka med rödbetssallad - kanel och muscovadosocker.

    Ingredienser

    Skala
    • 6 skivor bröd
    • 18 köttbullar
    • 6 dl rödbetssallad
    • 1 kruka romansallad
    • 1 rödlök
    • 1 citron
    • 4 msk smör (2 msk till stekning och 2 msk till brödet)
    • 2 tsk kanel
    • 2 tsk muscovadosocker

    Instruktioner

    1. Lägg 6 st. salladsblad i en skål och fyll skålen med kallt vatten så det täcker salladsbladen. Salladen blir krispig av detta.
    2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, kanel och muscovadosocker.
    3. Låt köttbullarna svalna.
    4. Skiva rödlöken.
    5. Skär upp 6 st citronskivor.
    6. Bre smör på brödskivorna.
    7. Ta upp salladsbladen från det kalla vattnet och skaka av det mesta av vattnet.
    8. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva.
    9. Lägg 1 dl rödbetssallad på varje brödskiva.
    10. Skiva upp köttbullarna och fördela dem över rödbetssalladen.
    11. Toppa med skivad rödlök och citron.
    • Författare: Kajsa Rosqvist

    Bilder och inspiration

    Läs mer: Alla recept på smörgåsar hos oss på Mellisdags.

    Kajsa Rosqvist

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Håll dig uppdaterad

    cross-circle