Saffransvåfflor

Detta recept ger dig härligt frasiga våfflor med smak av saffran. Våfflorna är smidiga att tillaga, och passar perfekt som mellis en dag i december.

Vi har valt att servera dessa saffransplättar med lättvispad grädde och granatäppelkärnor, som du ser på bilden nedan.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saffransvafflor1

Saffransvåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 8 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 75 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 3 ½  dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 1 msk smör till pensling

Instruktioner

  1. Smält smör och låt svalna.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa ner äggen i bunken med de torra ingredienserna.
  4. Häll ner smöret i samma bunke samt hälften av mjölken. Vispa tills du skapat en slät smet
  5. Häll i resterande mjöl och vispa ytterligare tills smeten är jämn och smidig.
  6. Låt smeten stå och svälla cirka 10 min.
  7. Värm ett våffeljärn och pensla det med smör.
  8. Grädda våfflorna tills de fått en fin och gyllene färg.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle