Ingredienser
- 12 dl havregryn
- 1/2 dl kakao
- 1 dl pumpafrön
- 1/2 tsk salt
- 1 dl flytande honung
- 1 dl rapsolja
- 1/2 dl vatten
- 2 dl kokoschips
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda olja, honung och vatten i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
- Blanda havregryn, pumpafrön, salt och kakao i en bunke.
- Häll den varma vätskan över grynblandningen och blanda väl.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela blandningen på plåten.
- Grädda granolan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
- Rör om ett par gånger under rostningen.
- Ta ut granolan från ugnen och låt den svalna helt.
- Det är först när den svalnat helt som granolan blir "crunchy".
- Blanda i 2 dl kokoschips i din chokladgranola.
- Den är nu klar att servera.
Värt att notera
Vill du ha en ännu lyxigare chokladgranola blandar du i 1–2 dl chokladknappar i granolan när den har svalnat.