Bröd i långpanna

Detta bröd blir otroligt gott och fluffigt! Att baka bröd i långpanna är hur smidigt som helst, och detta recept tycker vi särskilt mycket om.

Det ger dig nämligen en stor form med härligt gott bröd. Perfekt att bjuda på!

Det går utmärkt att frysa ner de brödkakor som inte går åt och plocka upp efter hand.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brod i langpanna profilbild

Bröd i långpanna

  • Total tid: 90 min.
  • Antal: Ca. 20 brödkakor

Ingredienser

Skala
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (fingervarm)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 12 dl vetemjöl
  • Smör eller olja till plåten

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk i bunken och rör om tills jästen lösts upp helt.
  3. Tillsätt salt och sirap i bunken.
  4. Blanda ner vetemjöl i bunken, lite i taget.
  5. Knåda degen väl.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  7. Smörj en långpanna med smör eller olja.
  8. Tryck ut degen i långpannan och låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Skär degen i ett rutmönster med hjälp av en kniv eller degskrapa med lite olja på.
  11. Pudra över lite mjöl.
  12. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
  13. Ta ut brödet när det fått en fin färg, låt det svala av och servera det.

Värt att notera

Du kan även tillaga detta bröd på en ugnsplåt om du inte har en långpanna.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Smula jasten i en bunke och tillsatt sedan
Tillsatt salt sirap och vetemjol och knada degen val
Tack degen med bakduk
Lat degen jasa i 40 minuter
Smorj en langpanna eller ugnsplat med smor eller olja
Tryck ut degen i langpannan och lat jasa 30 minuter
Skar brodet i ett rutmonster med en kniv eller degskrapa
Gradda brodet i mitten av ugnen i 20 minuter
Servera brodet nar det svalnat

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle