Havrebars med banan och choklad

Här kommer ett recept på de enklaste barsen du kan tänka dig! Du gör dessa bars på endast fyra ingredienser.🙌

De är perfekta till mellanmål, förvara dem i kylskåp och ta till när energin behöver fyllas på. Det går också bra att frysa ner dem.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Havrebars

Havrebars med banan och choklad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 35 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 3 st bananer
  • 4 ½ dl havregryn
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl chokladknappar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en skål (spara några få chokladknappar till topping).
  4. Bred ut smeten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper.
  5. Toppa med några chokladknappar.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt svalna och skär sedan upp i lagom stora bars.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Mosa bananerna med en gaffel.

Banan med gaffel

2. Lägg samtliga ingredienser i en skål.

Lagg ingredienser i skal

3. Blanda till en kladdig smet.

Blanda till en kladdig smet

4. Bred ut smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, och grädda i ugn ca 20 minuter.

Blanda till kladdig smet

5. Låt kakan svalna helt.

Kaka i form

6. Skär upp kakan till bars.

Kaka med barsd

7. Njut därefter av dina goda bars. De bars du inte äter upp direkt kan du förvara i kyl eller frys.

Bars2
Bars3

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle