Ingredienser
Skala
- 5 dl mjölk (37 grader)
- 50 g jäst
- 12 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 2 msk matolja
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Tillsätt lite av mjölken och lös upp jästen.
- Tillsätt resterande mjölk, salt, olja och mjöl.
- Knåda degen väl.
- Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Ta upp degen och lägg på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i två delar.
- Rulla varje del till en tunn limpa och dela varje del i 8 bitar.
- Vänd bitarna i mjöl och vik dubbelt, lägg dem sedan på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Låt frallorna jäsa 30 minuter täckt med bakduk.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.
- Låt frallorna svalna något på galler.
Värt att notera
Det går bra att byta ut 2 dl vetemjöl till rågsikt.