Källarfranska

Här kommer ett recept på underbart goda frallor som uppskattas av många!

Njut av dem nybakta, gärna med lite ost och marmelad. Spara gärna resterande frallor till picknicken eller till frukost.

Lycka till med bakningen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frallor profilbild

Källarfranska

  • Total tid: 90 min.
  • Antal: 16 st 1x

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk (37 grader)
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 msk matolja

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt lite av mjölken och lös upp jästen.
  3. Tillsätt resterande mjölk, salt, olja och mjöl.
  4. Knåda degen väl.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  6. Ta upp degen och lägg på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i två delar.
  7. Rulla varje del till en tunn limpa och dela varje del i 8 bitar.
  8. Vänd bitarna i mjöl och vik dubbelt, lägg dem sedan på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Låt frallorna jäsa 30 minuter täckt med bakduk.
  10. Sätt ugnen på 225 grader.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.
  12. Låt frallorna svalna något på galler.

Värt att notera

Det går bra att byta ut 2 dl vetemjöl till rågsikt.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Dela degen i tva delar 1
Rulla varje del till en tunn limpa och dela i 8 bitar 1
Vand bitarna i mjol 1
Vik bitarna dubbelt 1
Lagg frallorna pa ugnsplatar med bakplatspapper 1
Lat frallorna svalna av pa galler 1

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle