Potatisvåfflor

Här kommer ett recept på underbara våfflor med potatis i smeten! De blir matiga och får ett härligt tuggmotstånd. Servera dem gärna med räkor, gräddfil, löjrom, rödlök och färsk dill.

Det är också gott med lingon och fläsk till dessa våfflor. Testa gärna även att servera dem som snittar, då fungerar våfflorna som ett riktigt gott och festligt tilltugg.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Potatisvafflor

Potatisvåfflor

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 6 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 500 g potatis
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Smält smöret.
  2. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa till en slät smet.
  4. Vispa ner det smälta smöret i smeten.
  5. Skala och riv potatisen grovt och krama ur vätskan ordentligt.
  6. Vispa ner den rivna potatisen i smeten.
  7. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör.
  8. Fördela smeten i våffeljärnet. Smeten är ganska tjock och det kan därför behövas en slickepott för att breda ut smeten.
  9. Grädda våfflorna och njut av dem varma.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt.

Blanda samman saker

2. Tillsätt mjölk och smält smör och vispa till en jämn smet.

Tillsatt mjolk och smalt smor

3. Skala och riv potatisen grovt.

potatis

4. Vispa ner den rivna potatisen i smeten.

Vispa ner potatisen i smeten

5. Grädda våfflor av smeten i ett smörat våffeljärn.

Gradda vafflor av smeten

6. Njut av nygräddade våfflor med goda tillbehör.

Njut av nygraddade vafflor
Vaflor med tillbehor

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle