Mellisdags

Risgrynsgröt i ugn

Med hjälp av detta recept kan du laga risgrynsgröten i ugnen istället för på spisen!

Om du väljer att laga din risgrynsgröt i ugnen sköter den sig själv, och den bränner inte heller fast. Riktigt smidigt ju!

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Risgrot1

Risgrynsgröt i ugn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 150 min.
  • Portioner: 10 port.

Ingredienser

Skala
  • 4 dl grötris
  • 8 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 st kanelstänger
  • 12 dl mjölk
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Koka upp grötris, vatten, smör, kanel, socker och salt i en kastrull på spisen och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt mjölken och sätt på locket på kastrullen.
  4. Sätt in kastrullen i ugnen och låt risgrynsgröten tillagas där i 2 timmar (120 min.).
  5. Ta ut risgrynsgröten ur ugnen och servera den.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Risgrot2

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle