Risgrynsgröt i ugn

Med hjälp av detta recept kan du laga risgrynsgröten i ugnen istället för på spisen!

Om du väljer att laga din risgrynsgröt i ugnen sköter den sig själv, och den bränner inte heller fast. Riktigt smidigt ju!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Risgrot1

Risgrynsgröt i ugn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 150 min.
  • Antal: 10 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 4 dl grötris
  • 8 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 st kanelstänger
  • 12 dl mjölk
  • 25 g smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Koka upp grötris, vatten, smör, kanel, socker och salt i en kastrull på spisen och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt mjölken och sätt på locket på kastrullen.
  4. Sätt in kastrullen i ugnen och låt risgrynsgröten tillagas där i 2 timmar (120 min.).
  5. Ta ut risgrynsgröten ur ugnen och servera den.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Risgrot2

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle