Risgrynsplättar

Här lär du dig hur du gör supergoda plättar på kall risgrynsgröt!

Dessa plättar är enkla att tillaga och passar perfekt som såväl mellanmål som en lättare lunch eller kvällsmat.

Servera gärna dina risgrynsplättar med grekisk yoghurt och rårörda lingon.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Plattar

Risgrynsplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 15 st.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk socker (kan uteslutas)
  • 2 ägg
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker och ägg i en bunke.
  2. Rör ner risgrynsgröten i samma bunke.
  3. Hetta upp en stekpanna eller ett plättjärn på spisen.
  4. Stek plättarna i rikligt med smör.
  5. När dina risgrynsplättar fått en fin färg är de klara för att serveras.

Tips

Plättarna blir goda även om du inte väljer att tillsätta extra socker.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och ägg.

Blanda samman ingredienser

2. Blanda ner risgrynsgröten i smeten.

Blanda ner risgrot

3. Blanda till en jämn smet och stek plättarna i smör.

Blanda smet

4. Servera dina goda risgrynsplättar med exempelvis grekisk yoghurt och rårörda lingon.

Risgrynsplattar
Plattar 1

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle