Enkel risgrynspudding

Det är en bra idé att ta tillvara på den risgrynsgröt som blir över, så varför inte göra en god pudding av din “gamla” risgrynsgröt?

Här får du ta del av ett smidigt recept på risgrynspudding. Puddingen smakar gott och är även lättlagad då den har så pass få ingredienser.

I detta fall har vi valt att grädda risgrynspuddingen i portionsformar, men det går precis lika bra att grädda puddingen i en större form.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Risgrynspudding2

Enkel risgrynspudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 4 dl kall risgrynsgröt
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde (mjölk går också bra).
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
  3. Häll upp smeten i små ugnsformar alt. en större ugnsform.
  4. Grädda puddingen i mitten av ugnen i ca. 30 min.
  5. Ta ut risgrynspuddingen från ugnen och servera den varm. Förslagsvis med sylt och grädde.

Värt att notera

Om du vill smaksätta din risgrynspudding är det en bra idé att tillsätta kardemumma, vaniljpulver eller saffran.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle