Semmelbullar (mini)

Visst är det både gott och roligt att göra egna semlor? Dessa semmelbullar i miniformat blir till alldeles lagom stora semlor.

Du behöver inte heller oroa dig om det skulle bli några bullar över. För bullar du inte gör semlor av är nämligen hur goda som helst att äta bara som de är.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Semelbullar mini6

Semmelbullar (mini)

  • Total tid: 60 min.
  • Antal: ca. 25 st.

Ingredienser

Skala
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • Ca 11 dl vetemjöl

Till pensling

  • 1 uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
  2. Häll ner mjölken i samma kastrull och låt vätskan bli fingervarm, alltså cirka 37 grader.
  3. Smula ner jästen i en bunke och häll lite av den fingervarma vätskan i bunken.
  4. Rör om i bunken tills jästen löst upp sig och häll därefter i resterande vätska.
  5. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt och ägg och rör om.
  6. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta degen väl.
  7. Låt degen jäsa i bunken i cirka 30 minuter under bakduk.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen något, och gör sedan små bullar av degen.
  10. Lägg bullarna på ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  12. Grädda bullarna i nederdelen av ugnen i cirka 6–8 minuter.
  13. Ta ut bullarna när de fått en fin färg och tillred dina minisemlor.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle